sábado, 16 de enero de 2010

Dia 21 [15/01/2010]: De Pipa a Jeri in 1 day











Els plans són per fer-los i desfer-los.

Avui és dia de viatge agafem vol des de Natal fins a Fortaleza. Com sempre, ens llevem, esmorzem l'stàndard i després de recollir l'habitació sortim a donar un volt. Fa tanta calor que al cap de 30 min tornem a ser a l'hostal per pegar-nos una dutxa. Aprofitem per xerrar amb els de casa, que fa dies que no ens senten la veu. Tornem a sortir perquè l'Isaac té desig d'açaí amb granola i banana i després d'una segona suada, tornem al hostel per ara si agafar les maletes i enfilar cap a la rhodoviaria. Esperem, a la sombra, el bus durant uns 45 min, i que ens durà a l'aeroport de Natal en aproximadament uns 90 min (fem cara avorrits?)

Una de les moltes coses que em sorprèn d'aquest país és com de flexibles són les coses: el bus va de Praia da Pipa a Natal fent un número indeterminat de parades en punts de la carretera no senyalitzats per 8,5 reals. Si pagues una mica més, s'enrotllen a tope i t'apropen on tu vulguis, en aquest cas, l'aeroport, que no consta en l'itinerari normal del bus. Mola, no?

El paissatge és tropical a tope, palmeres i palmeretes, camps de canya de sucre, casetes humils amb la seva gran antena parabòlica...
Arribem a l'aeroport i les màquines del check-in electrònic no funcionen, de manera que hem de fer la cua descomunal que hi ha als mostradors de Gol. Estem més d'una hora... però el millor de tot és que són les 14:45, hi ha un vol a les 14:30 a Sao Paulo i hi ha gent que hi va i continua fent cua sense inmutar-se... ningú crida, ni es posa nerviós, ni increpa les hostesses de terra... si, m'heu endevinat el pensament, igual igual que a la península, oi?
Finalment podem facturar les maletes i anar a menjar algo calent al comida a kg que hi ha al pis superior... el vol porta una mica de retràs (com no, si a les 15:30 sortia el vol de Sao Paulo des del mateix finger que el nostre, que era a les 15:50), però no problemo perquè teòricament ens venen a recollir els de la pousada de Fortaleza... Teòricament perquè quan arribem a port no hi ha ningú. Fem temps comprant els bitllets de bus a Jeri per l'endemà i finalment triomfem a l'anar a treure pasta al caixer, que ens estavem quedant sense blanca.
Com que el de la Pousada no apareix i la noia de l'oficina de Turisme ens diu que on ens allotjavem, al costat de Praia do Futuro, és un barri poc segur, entre dos favel.les, decidim fer un gir inesperat en el pla inicial i agafar el bus a Jeri que surt en 10 min... intentem posar-nos en contacte amb la Pousada on pensavem dormir a Jeri, però no ho aconsseguim, de manera que pujem al bus sense tenir allotjament quan arribem, que seran aproximadament les 2 a.m.
Truquem a l'estimada germaneta Marta (gràcies sister!!!!) i li demanem que li envii un e-mail a l'Esteban, el de la pousada, dient-li que arribem amb un dia d'antel.lació.
A mig camí fem una paradinha i li demanem a una noia de les que viatja amb nosaltres que truqui al mòbil del contacte de la Pousada. Ens quedem més tranquils perquè l'Esteban li diu que ens vindrà a recollir a la parada del bus.
El viatje dura unes 7 hores en total, les 6 primeres en un frigobus (l'aire acondicionat per sota de 15ºC), i la darrera hora de viatge en una espècie de bus de Port Aventura amb rodes de 4x4.
És una llàstima perquè fem tot el trajecte a les fosques i no veiem res del paissatge super espectacular que ens rodeja... llàstima.
La veritat és que tenim una mica de son (vaia caretos portem a la 1 de la matinada), però estem suficientment desperts quan arribem a Jeri per arrossegar les maletes per la sorra (Jeri és un poble sobre l'arena del mar) fins l'habitació que hem aconsseguit per passar la nit. Un dia més que llarg però JA SOM A JERICOACOARA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario