sábado, 2 de enero de 2010

Dia 5 [30/12/09]: Dia de transfer amb Gol Lineas Aereas Inteligentes

A les 7 sona el despertador. Qué malament es dorm amb aquesta calor asfixiant.
Esmorzem i a les 8 com un clau ens ve a recollir el transport que ens porta cap a l'Aeroport Internacional. Pel que sembla al domèstic nomès operen vols Rio-SaoPaulo, així que no hi ha dubte d'on cal anar. Desseguida facturem les maletes i fem un volt per veure on està el punt de Consigna d'equipatge, probablement el necessitarem a la tornada, ja que arribem a Rio a les 6 del matí i el vol a Madrid no surt fins les 9 del vespre.

Coincidim en el pensament que aquí no són massa treballadors, mentre un penca n'hi ha 5 que miren, als supers hi ha noies que nomès es dediquen a omplir bosses de la compra mentre el client es dedica a mirar les mussaranyes, a cada restaurant o tenda hi ha 1 o 2 persones que vigilen la seguretat del local... o si més no, ho fan veure.
Avui mateix, quan veniem a l'aeroport hem vist un equip de talladors d'herba que treballaven al voral de l'autopista... ¿? Amb les muntanyes de brossa i escombreries que s'acumulen a la ciutat i es dediquen a tallar l'herbeta verda i que no fa mal a ningú!!!! Bé, penso en veu alta, suposo que hi ha moltes coses que no sé i que probablement tot té una explicació lògica encara que jo no li sapigui trobar.

Durant el vol, que no podem seure plegats, coneixem al Thomas, un californià de descendencia colombiana que va a pasar el cap d’any amb uns amics a Bahia. Té una empresa d’alpargates, si ho heu llegit bé, ven sabates típiques catalanes a arreu del món per 50$... a tope. El seu lema, “born in Barcelona, worn everywhere”.

Arribem a destí. Mentre esperem el bus al centre, coneixem a uns argentins, 4 coleguis que visiten Brasil des de Buenos Aires amb pocs plans i menys ganes de fer-ne. Bona gent que ens ajuda a empènyer cadascun dels més de 60 min que li cal al minibús de l’aeroport arribar i dur-nos al Pelourinho en poc més d’hora i quart.

Ens instal.lem a l’Albergue Lanjeiras, recomanat pel jmanel i el Santi, correctíssim i millor situat encara. Dinem a l’hora de berenar i fem un volt per la Ciudad Alta tb coneguda per Pelourinho, on es diu que es venien els esclaus negres en temps dels portuguesos a Bahia.

A la nit, volem pensar que mosquits, ens mortifiquen i no ens deixen dormir. Menys mal que a recepció tenen insecticida en aerosol que funciona a la perfecció: fem la Matança d’insectes i goodbye, tothom a clapar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario